מאת ציון סיבוני
לפני כ-3 חודשים הרב לנדו שליט"א כינה את ביבי "שקרן" ואתמול גם הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א כינה אותו "שקרן".
עד כה הרבה בשמאל בתקשורת ובפוליטיקה כינו אותו גם בתואר זה…
אך, עתה קיבל חותמת בד"ץ אשכנזית/ליטאית וספרדית מדאורייתא ומדרבנן.
שקרן*=651
עם ישראל=651
משיח כבר כאן=651
השקרן=655
ביבי מלך ישראל=655
ומאידך ולהבדיל:-
דויד מלך ישראל=655
הקדוש ברוך הוא=655
מעניין, עתה נזכרתי , שריב"ל אמר לאליהו הנביא שהמשיח שקרן :-
"אמר ליה – שקורי קא שקר בי".
כלומר,
שקורי בי
שקר בי
יש כאן פעמים בי ( B2) – ביבי
ובאשר לשרקרק שהוא עוף טמא שיש בו אותות שקר יש שם דבר מאוד מאוד מעניין:-
במסכת חולין (ס"ג ע"א)-
"רחם זו שרקרק. א"ר יוחנן למה נקרא שמו רחם ?
כיון שבא רחם, באו רחמים לעולם".(רשי- רחם מטר)
שימו לב לבעל המאמר-
א"ר ביבי בר אביי והוא דייתיב אמידי ועבד שרקרק , ומירי דאי יתיב אארעא ושריקות אתאם משיחא שנאמר 'אשרקה להם ואקבצם'.
"אשרקה להם ואקבצם כי פדיתים ורבו כמו רבו"(זכריה י, ח')
כלומר, העוף הטמא הזה הוא יהיה מבשר הגאולה , הוא יסמן את הקץ האחרון , שבו הקב"ה יעיר את ליבם של ישראל לצאת מהגלות ולשוב לארץ ישראל.
והר טייכטל בספרו "אם הבנים שמחה" אומר על מאמר זה:- "ולפום ריהטא עמדתי משתומם כשעה חדא על דברי חז"ל… שבשורת הגאולה תהיה ע"י עופות טמאים".
"ואם תרצה אראך ביתר ביאור שבוני הארץ האלה אשר הם בעיניך כרשעים ישראל ח"ו, הם הם מבשרי הגאולה… שרבינו הקדוש ר' אלימלך מליזנסק בספרו הקדוש "נעם אלימלך" (ויקרא)- מכנה את רשעי ישראל בשם עופות טמאים , וכתב עפ"י הקבלה דומה עופות טמאים הנזכרים בתורה…עפ"י דברי האריזל שרשעי ישראל מגולגלים בעופות הטמאים… ועל פי זה העניין מבואר בהדיא שחכמי הש"ס גילו לנו שסימן הגאולה יבוא לנו ע"י עופות טמאים ורשעי ישראל המה העופות הטמאים על פי הקבלה.
א"כ הרי לך בני, דכך באה בקבלה וכמו שאמרו בשס "גמירי" ועל הקבלה אין להקשות מידי…
והמהרל כתב:- ועוד יש להבין כי מלכות ישראל בהתחדשה …ולעתיד מלכות משיח שתתחדש מלכות חדשה היא יוצאה מן המלכות הראשונה שלפני זה .
מלכות ישראל הקדושה היא צומחת מתוך מלכות בלתי קדושה , שכך ראוי למלכות שיש לה מעלה אלהית מעלה פנימית … שכל דבר שיש לו מדרגה פנימית הוא יוצא מתוך דבר חיצון לו…".
יש את דברי החפץ חיים על שני סוגי האנשים שיהיו בגאולה השלמה…זה לעומת זה…
ואת דברי הראיה קוק בספרו "אורות"- "מקובלים אנו שמרידה רוחנית תהיה בארץ ישראל בפרק תחיית האומה תתעורר לבוא. השלוה הגשמית שתבוא לחלק מהאומה אשר ידמו שכבר באו למטרתם כולה, תקטין את הנשמה, ויבואו ימים אשר תאמר אין חפץ בהם".
הכל לבושים בתוך לבושים וכולם מלבישים על השכינה ועל המשיח וככתוב-ומשה ניגש אל הערפל שם האלהים…
ושלמה אמר- ה' אמר לבנות לו בית בערפל..
ב"ה הערפל הענן והחושך יסולקו ונקבל משיח:-
חושך ענן ערפל=878
משיח במילוי=878
ונאמר
תודה במילוי=878
ונבין
דבר מתוך דבר=878
ונראה שהכל הפוך ובבחינת:
עולם הפוך ראיתי=878
ושכולם יבואו/ישובו וכולם יכירו בה' כולל :-
שם חם יפת =878
ונזכה לגאולה בעתה אחישנה:-
ה' בעתה אחישנה*=878
ובא לציון גואל ולשב
י פשע נאום ה'
נאום ה'=683
בנימין נתניהו=683
לבוש על לבוש על לבוש…
בשוט ושבת שלום